Musaca de cartofi cu carne tocata

de Sidy in Curcan, 12 Apr 2013 | 32117 vizualizari

 

Oricum doriti sa o preparati, cu cartofi sau combinata cu felii de vinete, musacaua este un preparat culinar ce poate fi gatit cu usurinta de catre oricine are curiozitatea, si care doreste sa isi rasfete familia cu ceva bun.
O minunata musaca de cartofi, consistenta si hranitoare, ce va satisface toate gusturile, cu siguranta !

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne porc+curcan
  • 1 kg cartofi
  • 200 g cascaval
  • 2-3 oua
  • 300 ml smantana
  • 100 ml vin alb
  • usturoi
  • 1 ceapa
  • piper
  • chili piper de Cayenne
  • sos hot chilli
  • cimbru
  • marar verde
  • rosii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne tocata:

Bucatile de carne le dam prin masina de tocat si le amestecam sa se omogenizeze. Prefer sa macin eu carnea si stunci stiu ce pun in mancare.

Cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare cam 20 de minute, apoi ii lasam sa se raceasca, ii curatam si ii taiem felii groase de 3-4 mm.

Ceapa curatata o tocam marunt, la fel si 1-2 rosii.

Intr-o tigaie non- aderenta incingem doua lingurite de ulei si tragem ceapa si rosia la tigaie.Adaugam apoi carnea si o frigem pina se albeste.Condimentam cu mirodeniile si adaugam vinul si mararul tocat marunt.

Lasam sa fiarba acoperit la foc domol , aproximativ 20 de minute pina scade sosul format.

Intr-un vas termorezistent , uns cu putin unt si presarat cu pesmet , asezam feliile de cartofi pina acoperim bine fundul vasului, adaugam jumatate din cantitatea de carne tocata, alt strat de cartofi , cealalta jumatate de carne tocata si deasupra ultimul strat de felii de cartofi.

Batem bine cele 3 oua , adaugam smantana si rasturnam peste cartofii din vas,

Deasupra razuim cascavalul si punem cateva felii de rosii cherry.

Dam musacaua la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C, pentru 30 de minute, apoi reducem la 180 de grade C si lasam pina se rumeneste frumos deasupra musacaua.

Scoatem din cuptor musacaua, o portionam si o servim alaturi de o salata.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de curcan cu hribi